ČESTA PITANJA

TERMOSKUPLJAJUĆE VREĆICE

Zašto je bolje izabrati vakumiranje u termoskupljajućim vrećicama, a ne u običnim vakuum vrećicama? (U kojim slučajevima?)

Kod termoskupljajućih vrećica, vrećica se oblikuje po proizvodu i proizvod ljepše izgleda u odnosu na isti proizvod koji je pakiran u vakuum vrećicama jer nema tkz. „uši“ viška vrećice sa strane, oko proizvoda. Drugi, još važniji, razlog je da zbog svojstva samog materijala trajanje proizvoda u termoskupljajućim vrećicama se produžuje. Termoskupljajuće vrećice posebno su prikladne jer svojom visokom mogućnosti skupljanja čine da svaki pakirani proizvod izgleda estetski privlačno. Također većina folija iz koje se rade termoskupljajuće vrećice imaju izvrsnu EVOH barijeru. EVOH je zaštitni barijerni sloj te je zapakirana hrana zaštićena od plinova i kisika, a ima i duži rok trajanja

Postoji li nekakvo praktično rješenje za uranjanje termoskupljajućih vrećica u vodu?

Postoji bazeni za potapanje vrećica u nekoliko veličina. Razlika je s obzirom na kapacitet vakumiranja. Henkelman je na tržište stavio uređaje za potapanje.
Diptank uređaj za potapanje je izvrsna opcija za unapređenje prezentnosti vašeg proizvoda.
Nakon procesa vakumiranja proizvod se potopi u Diptank pri čemu se folija u potpunosti obavija oko proizvoda.
Termoskupljajuća tehnologija štiti proizvod poput druge kože.

Je li moguć tisak na termoskupljajuće vrećice?

Tisak je moguć i na termoskupljajuće i na vakuum vrećice. Do 8 boja. Sam tisak može biti površinski ili međuslojni. Kako bi se napravio tisak na vrećicama potrebno je prije toga imati grafičku pripremu. Nakon toga potrebno je izraditi klišee i tek tada se može započeti s tiskom na foliju iz koje će se raditi vrećice.

Što preporučujete za vakumiranje sira?

Sir možete vakumirati u obične vakuum vrećice kao i u termoskupljajuće vrećice. Termoskupljajuće vrećice naglašavaju estetski izgled pakiranja, a istovremeno će produžiti trajnost proizvoda. Za sir koji još zrije preporučujemo termoskupljajuće vrećice koje propuštaju plinove koje se pri zrenju javljaju te na taj način plinovi se ne zadržavaju i ne napuhuju vrećicu.

Da li su termoskupljauće vrećice kompatibilne s kućnim vakuum uređajima?

Termoskuplajuće vrećice nisu pogodne za korištenje na kućnim vakuum uređajima. Pogodne se isključivo za korištenje u komornim vakuum strojevima.

Mogu li se termoskupljajuće vrećice koristiti kao obične vakuum vrećice?

Termosupljajuće vrećice se mogu koristiti kao vakuum vrećice budući da su one u osnovi vakuum vrećice koje imaju dodatna svojstva.

Kolačići

Ova web stranica koristi kolačiće za uredno funkcioniranje.