Povijest

Ponosni na našu prošlost, posvećeni budućnosti ambalaže

Tijekom naših trideset godina postojanja, postali smo prepoznatljivi na tržištu zahvaljujući usredotočenosti na kvalitetu, inovacije i rast, što nam je omogućilo postizanje strateškog utjecaja u industriji pakiranja.

article image

1991.

Tvrtku Europak d.o.o. osnovao je g. Zlatko Petrović sa sjedištem u Zagrebu. Počeli smo kao zastupnici finske korporacije Wipak Oy, svjetski poznatog proizvođača ambalažnih materijala za prehrambenu industriju i medicinu.

2000.

Nabavljamo rabljeni stroj za izradu vakuum vrećica, šireći naše poslovanje na konfekcioniranje ovog tipa ambalaže. S obzirom na rast, preselili smo se u prostore u Heinzelovoj ulici koji su služili mješovitoj namjeni. Osim toga, proširujemo proizvodni program na proizvodnju termoskupljajućih vrećica.

article image

2004.

Selimo se u tvornički kompleks na zagrebačkom Savskom gaju kako bismo dobili adekvatne prostore za proizvodnju i uredske prostorije. Ova promjena omogućila je daljnji razvoj tvrtke te nabavu i smještaj još jednog stroja za konfekciju termoskupljajućih i vakuum vrećica te omogućila kvalitetniju logistiku unutar kompanije.

2006.

Zbog rasta baze kupaca i proizvodnog opsega, investiramo u dva nova stroja, jedan za konfekcioniranje termoskupljajućih vrećica, a drugi za vakuum vrećice. Ova tehnološka nadogradnja omogućila nam je konfekcioniranje kompleksnije ambalaže veće dodane vrijednosti, a istovremeno je i višestruko uvećala dotadašnje proizvodne kapacitete. Implementacija novih tehnologija omogućila nam je ostvarivanje strateške prednosti te većeg utjecaja na tržištu fleksibilne ambalaže.

article image

2011.

Nastavljamo s ulaganjima u nove tehnologije i dodajemo još jedan stroj za konfekcioniranje termoskupljajućih vrećica. Osim standardnih nabava, surađujemo sa švicarskom tvrtkom Waterline S.A. na razvoju prototipa stroja za konfekcioniranje termoskupljajućih vrećica. Po završetku projekta prototip prelazi u naše vlasništvo, omogućavajući nam da postanemo prva hrvatska tvrtka koja uz standardnu termoskupljajuću ambalažu ima i mogućnost konfekcije specijalnih ambalažnih materijala.

2013.

Postavljamo Sustav upravljanja kvalitetom prema smjernicama norme ISO 9001, certificiran za proizvodnju termoskupljajućih i vakuum vrećica, te prodaju i servis strojeva za pakiranje u prehrambenoj industriji i prateći potrošni materijal.

article image

2019.

Povećavamo strojni park još jednim strojem za konfekciju vakuum vrećica novije tehnologije. Tako sofisticirani stroj omogućava veću kontrolu proizvodnih procesa, veću brzinu te širi raspon proizvoda.

2020.

Fleksibilnost je vrlo važna, te se odlučujemo na investiranje stroja za rezanje. Tim strojem možemo brzo reagirati te se prilagoditi kupcu i njegovim potrebama. Smještaj stroja  zahtijevao je reorganizaciju prostora pa je dio prostora pretvoren u skladište, dok se dio iskoristio za proizvodnju.

2021.

Pokazalo se da strojevi novije tehnologije imaju dosta prednosti te se odlučujemo na investiciju u još jednog stoj za konfekcioniranje vakuum vrećica, što nam je omogućilo nastavka razvoja i inovacija u proizvodnji ambalaže.

Kolačići

Ova web stranica koristi kolačiće za uredno funkcioniranje.